Sterren

Johan Derksen haalt keihard uit naar Ladies Night

Johan Derksen heeft gehakt gemaakt van Ladies Night. Er werd gesproken over een eventuele mash-up van Veronica Inside en Ladies Night, maar daar voelt Johan niets voor.

Johan maakt korte metten met het idee. “Een confrontatie? Daar zie ik niet zoveel in. Dat is alleen goed voor Ladies Night, want er kijkt geen hond naar hun programma”, aldus de voetbalanalist. Toch heeft hij niets tegen de ladies. “Ik vind die vrouwen helemaal niet ongezellig, maar waarom zouden we met ze zitten? Zij mogen zeggen wat ze willen en wij ook! Ik zou ze niet willen typeren als dom oren”, stelt hij. “Hoe dan?”, vraagt Wilfed. “Als kutwijven!”, sluit Johan af.

In de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van Ladies Night vertelde stylist Manon Meijers, de vriendin van Guus Meeuwis, woensdagavond hoe gekwetst ze zich voelde nadat René van der Gijp haar “de omgebouwde broer van Guus” had genoemd.

Manon: “Inmiddels heb ik er afstand van genomen en ben ik er oké mee. Maar ik was er echt ziek van. Ik had op die foto waar ze het over hadden hakken aan en ik heb er echt even moeite mee gehad om weer hakken aan te doen.” Olcay nam het voor haar op en vindt dat de maatschappij moet stoppen met bodyshaming. Olcay: “Wat ik extreem pijnlijk vind is dat mannen altijd vrouwen beoordelen op hun uiterlijk, maar we hebben het er nooit over hoe een man eruitziet. Ik vind dat zo raar. Ik vind dat een vrouw veel meer aan een ideaalbeeld moet voldoen dan een man.”

Excuses

Olcay noemde het VI-trio in de uitzending van Ladies Night “drie fucking irritante, lelijke leeghoofden, eikels gewoon.” Volgens Olcay moeten ze zich kapotschamen voor hun uitspraken over Manon. “Ik neem geen woord terug, ik bied ook niet mijn excuses aan”, zei Olcay donderdag in de radio-uitzending van Wilfred Genee. “Ik vloog uit de bocht, maar ik ga dat niet allemaal goedpraten. Vrijdag mogen jullie me terugpakken in jullie eigen uitzending.”

Merel Westrik ziet het wel zitten om een show te maken met het VI-trio. “Wij hebben een hele grote studio, dan zetten wij twee stoelen naast elkaar en dan gaan wij de boel leiden”, stelde Merel voor. “We hebben zulk goed licht, dan zien jullie er ook tien jaar jonger uit. Kunnen jullie volgende week woensdag?” Olcay vond dit ook een goed idee: “Ik denk dat als we tegenover jullie zitten, dat het echt wel spannende televisie kan opleveren.”

Genee zou graag naar Ladies Night komen, maar heeft volgende week woensdag verplichtingen op Veronica tijdens de tv-uitzendingen rond de Champions League-wedstrijden.