Sterren

Kopzorgen voor familie Pos

Het zijn pittige tijden voor de familie Pos. Vorig jaar verruilde het gezin Chili voor Nederland. De Posjes besloten een wijnhandel in Nederland te beginnen, maar door de coronacrisis verkeert deze in zwaar weer… De wijnen uit Chili en Spanje hebben namelijk flinke vertraging opgelopen!

“De wijnen hebben best wel lang vast gestaan”, aldus de familie Pos. Stephan en Ilona laten weten dat het transport van hun wijnen uit Chili en Spanje is vertraagd door het coronavirus. “Fruit en dat soort producten gaan voor… Wat logisch is! Maar wel balen voor ons. Ik heb een paar weken slecht geslapen ja”, aldus Ilona.

De vertraging van de wijnen zorgt voor flinke kopzorgen bij het stel. “Eigenlijk hebben we een jaar voorbereiding gehad. We hebben deals gesloten met supermarkten, de webshop zou opengaan en op het moment suprême, kwam alles stil te liggen! We hebben zeker vier weken vertraging opgelopen.”

Maar gelukkig heeft de familie goed nieuws gekregen want de wijnen zijn onderweg. “Het komt nu mondjesmaat binnen. We kunnen in ieder geval opgelucht ademhalen. (…) Het is wel je bedrijf, onze toekomst! Ja, alles wat je hebt opgebouwd, wil je wel behouden. (…) We wonen hier net een jaar, ik heb geen zin om straks weer een bord in onze tuin te moeten zetten. Daar doe je het niet voor. Maar we zijn gezond, kunnen door gelukkig! Ik denk dat het dubbeltje voor ons net de goede kant is opgevallen…” aldus Stephan.

 

Niet te stoppen

Sinds de familie weer terug is in Nederland houden ze zich druk bezig met hun wijnhandel. Eerder maakte het stel de beslissing om zelfstandig verder te gaan en dit was een spannende stap.

Op Instagram maakte Ilona in september bekend dat ze zelfstandig verder gaan en zelf verantwoordelijk zullen zijn voor de import. Geen makkelijke beslissing voor haar: “Ik heb er nachten niet van geslapen. Het is nogal wat om jezelf bewust af te splitsen van je huidige importeur, terwijl het goed loopt, en in het diepe te springen.” Aan Shownieuws vertelt Ilona dat het ‘natuurlijk heel spannend’ was maar dat het vooral het vertrouwen van Stephan was dat haar overtuigde de keuze te maken: “Stephan die staat er gewoon heel relaxed in. Schouders eronder en weer door. Ik kan nog weleens piekeren en denken ‘ja maar zus of ja maar zo’. Ik ben natuurlijk altijd haantje de voorste, maar Stephan is eigenlijk degene die op de achtergrond altijd zegt: ‘Ik heb genoeg gehoord, we gaan het zo doen!’, haha!”