Sterren

Masmeijer mogelijk dit jaar nog uit de gevangenis

Frank Masmeijer zou mogelijk dit jaar nog Belgische gevangenis mogen verlaten. De voormalige televisiester werd vorig jaar juni in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van negen jaar, maar zat daarvoor ook al een aantal maanden in voorarrest.

“In België is er een regeling dat een gedetineerde na een derde van zijn straf voorwaardelijk vrij kan komen. Zes maanden daarvoor kan men in aanmerking komen voor elektronische toezicht”, vertelt zijn nieuwe Belgische advocaat Ellen de Raedt aan Shownieuws. Hierover maakt de strafuitvoeringsrechter een beslissing. Begin 2021 heeft Masmeijer een derde van zijn straf uitgezeten. “Hij zou dus dit jaar nog in aanmerking kunnen komen voor elektronische detentie.”

De gevallen quizmaster zit op dit moment vast in de gevangenis in Beveren. Hij zit daar voor zijn betrokkenheid bij de invoer van een grote partij drugs in 2014. In de gevangenis is het niet altijd gemakkelijk. “Hij probeert er het beste van te maken.”, zegt zijn advocaat.

Of Masmeijer zijn straf voor een deel in Nederland zal uitzitten, laat zijn advocaat in het midden. “Dat denk ik niet. Maar je weet het nooit.”