Sterren

Maxime leert les uit 'kledingrel'

Maxime Meiland heeft deze vrijdag haar kledinglijn gelanceerd. Maar in de media zijn de afgelopen tijd berichten opgedoken dat ze haar kleding van de bekende Chinese site AliExpress haalt. Haar samples zouden verdacht veel lijken op kledingstukken die daar gewoon te koop zijn. Aan Shownieuws geeft ze tekst en uitleg.

“Ik vond het toch wel vervelend, moet ik zeggen”, reageert de dochter van Erica en Martien op die berichten. “Maar het is voor mij wel een les geweest, denk ik.” Maxime legt uit dat ze samenwerkt met een fabriek die een basis kledinglijn heeft. Hier kan ze bepaalde bestaande ontwerpen uitkiezen en die laat ze dan aanpassen naar eigen smaak en voor de Nederlandse markt. “Maar na dat gedoetje in de media ben ik als de sodemieter gaan tekenen en heb ik een hele nieuwe lijn ontworpen.” Haar hele reactie zie je in de video hierboven.

Maxime is ontzettend trots op haar kledinglijn: “Kleding is altijd al een passie geweest. Ik heb de opleiding Mode en Handel gevolgd in Haarlem waarna het verlangen naar een eigen kledinglijn alleen maar groeide”, laat ze weten in het persbericht over de lancering van haar kledinglijn. “In de jaren dat ik in Frankrijk woon heeft de klassieke Franse mode mij geïnspireerd onder andere tot chateau waardige items. De collectie heb ik ontworpen/geselecteerd naar items en vormen die ik zelf mis op de huidige markt. Omdat de items verschillende stijlen bevatten is er voor ieder wat wils”, vertelde ze eerder op de dag.