Sterren

Maxime Meiland gooit kledinglijn in de uitverkoop

Nog geen maand geleden lanceerde Maxime Meiland haar kledinglijn Monciel. Er ontstond eerder al veel ophef over de lijn, die gejat zou zijn van een Chinese web-gigant, en nu gooit ze ineens alles in de uitverkoop…

Sale

Monciel is op 26 juni gelanceerd en nu geeft ze dus na een maand al 50 procent korting op de gehele collectie. Het management van Maxime laat weten dat het gewoon ‘sale’ is zoals alle winkels dat hebben.

View this post on Instagram

STOP AND SHOP! 50% korting op alle items! Link in bio

A post shared by Maxime Meiland (@maximemeiland) on

Kledingrel

Nog voordat de kledinglijn werd gelanceerd ontstond er veel ophef rondom omdat veel van de kleding van AliExpres bleek te zijn. Ze bevestigde dat zelf ook maar ze zei dat ze kleine aanpassingen gedaan had aan de kleding. Maxime heeft wel een les geleerd uit de rel. “Ik vond het toch wel vervelend, moet ik zeggen”, heeft ze verteld in de video hieronder. “Maar het is voor mij wel een les geweest, denk ik.” Maxime heeft uitgelegd dat ze samenwerkt met een fabriek die een basis kledinglijn heeft. Hier kan ze bepaalde bestaande ontwerpen uitkiezen en die laat ze dan aanpassen naar eigen smaak en voor de Nederlandse markt. “Maar na dat gedoetje in de media ben ik als de sodemieter gaan tekenen en heb ik een hele nieuwe lijn ontworpen.”