Sterren

Mischa Blok zou graag talkshow of journaal presenteren

Radiopresentator Mischa Blok zou heel graag een talkshow of journaal op televisie willen presenteren. Dat bekende zij vrijdag in een gesprek op NPO Radio 1. Zij deelde die wens recent ook op Twitter.

“Het bericht werd heel veel geliket”, vertelde ze aan Humberto Tan. “Maar er kwamen ook veel felle negatieve reacties. Mensen schreven: we hebben toch Humberto Tan, die is toch ook een Aziaat? En Aziaten kunnen toch niet interviewen, daar zijn ze toch veel te bescheiden voor? En waarom zou je op tv moeten, we hebben ‘kroepoekje’ Sandra Reemer toch al gehad?”

Mischa Blok werd geboren in Zuid-Korea en werd geadopteerd door Nederlandse ouders. Sandra Reemer was een in Indonesië geboren televisiecoryfee die in de jaren tachtig veel samenwerkte met Jos Brink. Deze noemde haar altijd liefkozend ‘kroepoekje’. Humberto Tan is geboren in Suriname.

Reflex

Tan heeft zich de afgelopen weken al vaker zeer kritisch uitgesproken over de reacties die bi-culturele BN’ers, vooral op sociale media, naar hun hoofd geslingerd krijgen. “Als je iets zegt of schrijft, krijgen heel veel mensen zonder specifieke reden de reflex om naar je achtergrond te gaan kijken”, verduidelijkte hij in de uitzending op NPO Radio 1. Mischa Blok beklemtoonde het belang van een betere afspiegeling van de samenleving op de Nederlandse radio.

Blok werkt al sinds 2010 als presentator, verslaggever en eindredacteur voor NPO Radio 1. Zij maakte rond de Olympische Winterspelen in 2018 een reeks reportages over de Zuid-Koreaanse cultuur. In 2017 haalde Blok de finale van De Slimste Mens.