Sterren

Oude burenruzie uit Mr. Frank Visser eindigt in schietpartij

Een burenruzie, die eerder te zien was in het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak, is uitgemond in een schietpartij. Dit meldt het Haarlems Dagblad.

Tijdens de uitzending van afgelopen februari van het programma was er al flink wat geruzie in Lijnden tussen de 89-jarige Piet en zijn buren Wesley en Manon. De buren lagen met elkaar overhoop vanwege een verbouwing van het stel dat een container gebruikte voor hun troep. En de uitspraak van Mr. Frank Visser zorgde ook nog eens voor meer woede bij Piet toen hij geen gelijk kreeg.

Dit weekend is dit conflict totaal geëscaleerd en zelfs geëindigd in een schietpartij. Aan het Haarlems Dagblad vertellen Wesley en Manon wat er volgens hen precies is gebeurd.

Het koppel bekeek het te koop staande stuk land van hun buurman, omdat ze interesse hebben om het te kopen. Hier was Piet niet van gediend en kwam al snel tierend naar buiten stormen. “Hij riep: ‘Als jullie niet weggaan, dan schiet ik jullie eraf, want dit pistool is geladen'”, aldus Manon. Ze gingen snel naar binnen, maar even later hoorden ze schoten in hun tuin. “Daar stond hij weer met dat pistool. Ook zwaaide hij met een mes zo groot als een zwaard.”

Achteraf bleek het te gaan om een pistool dat vaak gebruikt wordt bij sportwedstrijden voor het startsignaal. Maar toch zit de schrik er goed in bij Wesley en Manon.

Aan Shownieuws bevestigt een woordvoerder van de politie Noord-Holland dat er zondagavond meerdere keren met een alarmpistool is geschoten door een 89-jarige man in Lijnden.  Verder doen ze, zoals gewoonlijk, geen uitspraken over de identiteit van de betrokkenen. Ook zegt de politie dat het hebben van een alarmpistool niet illegaal is, maar dat er wel aangifte is gedaan van bedreiging. Op dit moment wordt er onderzocht of er sprake is geweest van een strafbaar feit.

Talpa Network laat aan Shownieuws weten dat de opnames van het programma afgelopen december zijn geweest en het incident van afgelopen weekend los staat van het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak.

Eind februari was de aflevering van de burenruzie tussen Piet en zijn buren te zien op televisie bij SBS 6. Ook online werd er met veel verbazing gereageerd op de grove uitspraken van de 89-jarige buurman. En ook voor presentator Viktor Brand waren dit heftige opnamedagen, zoals te zien is in de video hierboven.