Sterren

Paul de Leeuw deelt mondkapjes-struggle

Terwijl Nederland zich middenin de discussie bevindt over het wel of niet dragen van mondkapjes op straat heeft Paul de Leeuw in een grappige video op Instagram laten weten wat hij van het fenomeen mondkapjes vindt. “Ik denk dat ik mijn snor moet afscheren.”

“Als je mij nou vraagt of ik voor of tegen mondkapjes ben”, vertelt Paul met een filter van een oude man over zijn gezicht. “Het heeft voor- en het nadelen. Met name mijn snor, als ik dat mondkapje op doe, gaat het kriebelen. Maar als ik mensen niet wil aansteken moet de snor eraf of mondkapje niet of wel een mondkapje maar dan kriebelt het”, vertelt de presentator gekscherend in bovenstaande video.

Paul de Leeuw staat de laatste tijd stil bij meer maatschappelijke discussies, maar dan op een meer serieuze toon. Zo heeft hij eerder op Radio 1 verteld dat hij anders is gaan nadenken over Zwarte Piet. “Het heeft met generaties te maken, pijn is pijn. Wanneer iemand pijn heeft en je hoort de voorbeelden, dan zul je daar toch iets mee moeten. Ik merk dat oudere mensen, zeventig-plussers daar toch anders over denken. ‘We hebben toch een mooi land?!”, maar daar gaat het niet om. Het gaat om de pijn die bij sommige mensen aanwezig is.”