Sterren

Phoebe Waller-Bridge en Olivia Colman lanceren theaterfonds

Phoebe Waller-Bridge en Olivia Colman hebben een theaterfonds opgezet om mensen die in die sector werken financiële hulp te bieden tijdens de coronacrisis. Onder meer Gillian Anderson, Tom Hiddleston, Emilia Clarke en Daniel Radcliffe hebben al een donatie gedaan aan The Theatre Community Fund.

Vanuit het fonds worden twee vormen van hulp aangeboden. Getroffen theaterwerkers kunnen steun krijgen als ze kopje onder dreigen te gaan, maar ook een bijdrage aanvragen om nieuwe projecten op te zetten.

De twee actrices hebben de hulp opgezet samen met Fleabag-producent Francesca Moody. In een statement laten de initiatiefnemers weten dat ze zich ervan bewust zijn dat er al andere acties lopen zoals het Theatre Arts Fund van regisseur Sam Mendes en dat er ook contact is geweest met andere instellingen, maar “we moeten geld in de sector pompen, via zoveel mogelijk kanalen.”

Ook onder meer Daisy Ridley, Danny Boyle, Kit Harrington, Ian McKellen, Rebecca Hall, James McAvoy, Emma Thompson en Rachel Weisz hebben een bijdrage geleverd aan The Theatre Community Fund. De teller staat inmiddels boven een miljoen pond (1,1 miljoen euro).