Sterren

Politie pakt man op voor betrokkenheid bij mislukte overval René van der Gijp

De politie heeft vrijdag een man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij de mislukte overval op René van der Gijp. Dat heeft de Rotterdamse politie zaterdag bevestigd aan Shownieuws.

De verdachte is 21 jaar en werd in zijn woning in Ridderkerk gearresteerd. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De voetbalanalist van Veronica Inside werd eind april na de tv-uitzending bij zijn huis aangevallen, maar kon ternauwernood ontsnappen. “Ik stond voor het hek om het te openen,” zei hij eerder hij op Radio Veronica tegen presentator Jan Joost van Gangelen. “Opeens sprongen er drie gasten vanuit het niets op en begonnen met hamers op die auto in te slaan (…) Je schrikt je wel de tering, maar ik kon wegkomen door achteruit weg te rijden.” Hij heeft erg veel geluk gehad, want de mannen konden dankzij een goede zet van de voormalig eigenaar niet door de ramen van de auto heenslaan. “Ik heb er ramen inzitten waar je niet doorheen komt. Dat had de vorige eigenaar erin laten zetten, dat wist ik niet.” Zijn zoon Nicky belde direct de politie.

Wat de aanvallers precies wilden van Van der Gijp, is nog altijd onduidelijk.