Sterren

Qmusic-baas was bemoeizucht John de Mol bij Talpa zat

Programmadirecteur Dave Minneboo van Qmusic werkte tot 2018 bij concurrent 538. Daar kon hij echter zijn eigen visie niet meer uitvoeren, omdat John de Mol zich steeds vaker met alle details bemoeide. Dat vertelt Minneboo maandag in het Algemeen Dagblad.

“Dat speelde vooral op het laatst”, aldus de radiobaas. “De eerste jaren bij Talpa waren leuk en superleerzaam. Met John had ik mooie discussies over de toekomst van de stations. Maar het is waar, John houdt er niet van als je zijn plannen in de war stuurt.” Een interne reorganisatie hielp het werkplezier van Minneboo ook niet. “De lol ging eraf toen de radio onderdeel werd van het tv-bedrijf Talpa. Toen ik bij 538 begon, waren we met 45 man. Daarna zaten we op 250. Het bedrijf werd groot en log.”

De programmadirecteur had graag wat vaker positieve feedback gekregen van zijn voormalig werkgever. “Ik hoef echt niet de hele dag complimentjes te krijgen, maar een keertje horen dat je iets goed doet, is wel fijn, ja. Ik wilde op de resultaten afgerekend worden. Maar goed, het is zijn goed recht. Al die zenders zijn van hem en zijn passie is bewonderenswaardig.”