Sterren

Damián gaat bij zijn vader Rafael van der Vaart wonen

Zeven jaar na de scheiding zitten Rafael van der Vaart en Sylvie Meis weer samen aan één tafel voor een exclusief dubbelinterview. De Duitse krant Bild heeft de primeur.

“Het geeft een goed gevoel om weer samen te zitten”, vertelt Sylvie in de eerste minuut van het interview. “Absoluut”, stemt Rafael in. “Zo zou het ook eigenlijk moeten zijn. We hebben al veel vaker zo gezeten, maar dan werden we niet geïnterviewd. Ik ben niet zo van de dubbelinterviews. Maar nu hebben we een reden, een leuke reden!”

Damián naar Denemarken

De reden is namelijk dat Zoon Damián gaat voetballen bij Esbjerg in Denemarken! De club waar Rafael zijn professionele voetbalcarrière is geëindigd. Sylvie zag het eerst niet zitten, maar uiteindelijk is ze toch overstag gegaan. “Ik heb even nagedacht en hij zei me ook dat dit echt zijn droom was. Het was voor mij wel emotioneel.” Sylvie is nu dolgelukkig dat haar zoon deze kans krijgt. Rafael en zijn vriendin Estavana wonen in Denemarken. “We hebben veel met elkaar gepraat en contact gehad. Ook met Estavana erbij. Het waren fijne gesprekken”, vertelt Sylvie. “Het is echt een droom dat het zo goed gaat. Dat is voor een kind ook een fijn gevoel. Ik kan ook regelmatig met Niclas naar Denemarken, dan verblijven we natuurlijk wel in een hotel.”

De verhouding tussen alle partijen is gelukkig heel goed. Damián is open naar zijn beide ouders en houdt geen buikpijn over aan de bezoekjes.”Estavana en Sylvie hebben goed contact met elkaar”, vertelt Rafael. “Ik heb Niclas nog niet ontmoet, alleen via FaceTime. Maar die ontmoeting staat voor volgende week in de planning.”

Scheiding

In 2013 maakten de voetballer en zijn vrouw bekend dat ze uit elkaar gingen. Het sprookjeshuwelijk waarvan iedereen destijds mee kon smullen op tv, eindigde op een vervelende manier. Rafael kreeg een relatie met Sabia, destijds de beste vriendin van Sylvie. Dit zorgde voor veel verontwaardiging in Nederland en Sylvie kreeg hierdoor veel sympathie. Inmiddels zijn de twee allebei een compleet andere weg ingeslagen en geniet Rafael van zijn leven in Nederland, terwijl Sylvie leeft in luxe en glamour in Duitsland.

Huwelijk Sylvie

Sylvie Meis en haar verloofde Niclas Castello hebben eerder deze week bekend gemaakt een nieuwe datum gevonden te hebben voor hun droomhuwelijk. De twee zullen elkaar in september het ja-woord geven, heeft Meis onthuld in het Duitse tijdschrift Gala.

Eigenlijk zou het huwelijk al in mei plaatsvinden, maar Sylvie (42) en Niclas (41) moesten dat vanwege de coronacrisis verplaatsen. De locatie blijft wel hetzelfde. “We gaan trouwen in Florence, Italië is ons favoriete land”, vertelt de 42-jarige presentatrice. “Ik werd helemaal verliefd op de locatie, een prachtig boetiekhotel met een fantastisch uitzicht over de stad. Zeer stijlvol en met een gespiegelde balzaal zoals Versailles.” De bruiloft duurt maar liefst vier dagen.