Sterren

Regisseur Dennis Alink schrijft filmboek met Paul Ruven

Regisseur Dennis Alink heeft samen met filmproducent Paul Ruven een boek geschreven over documentaires maken in Nederland. Het werk, met de titel Documentaire – 4 beslissers en 18 nieuwe makers over hoe je een bijzondere documentaire krijgt, verschijnt op 27 mei 2020.

Het is de eerste keer dat er van de hand van Alink een boek verschijnt. “Ik vond dat dit boek er moest komen”, vertelt hij. “We hebben in Nederland een van de rijkste documentaire-tradities van de wereld, het grootste documentairefestival (IDFA) en een steeds groter wordend documentaire-publiek. Daarom moeten we ook weten wie wat maakt, wat de toekomst van de documentaire is en hoe een docu-maker de waarheid inkleurt.”

Dennis Alink regisseerde documentaires als Freek, Unknown Brood en Sluizer Speaks. Ruven is naast producent ook regisseur en scenarioschrijver. Hij was regisseur van en coscenarist van de succesvolle Nederlandse speelfilm Filmpje! met Paul de Leeuw. Onlangs kocht Netflix de wereldwijde rechten voor de speelfilm Mijn beste vriendin Anne Frank, die hij coproduceert en aan het scenario meeschreef.

Het boek wordt uitgebracht via uitgeverij Stone Hollywood Publishers en is mede tot stand gekomen met een subsidie van het Nederlands Filmfonds.