Sterren

Regisseur Roel Reiné net op tijd weg uit Europa

De Nederlandse regisseur Roel Reiné, die in Boedapest werkte aan de Amerikaanse serie Halo, heeft nog net voordat het inreisverbod van de Amerikaanse president Donald Trump ingaat naar zijn huis in Los Angeles kunnen reizen. De Nederlander had de laatste vlucht vanuit Boedapest, laat hij weten.

Reiné gaat nu in Los Angeles werken aan de nabewerking van de serie, een verfilming van een van de populairste gamereeksen van de laatste decennia. De Nederlander maakt de serie voor Amblin, de productiemaatschappij van Steven Spielberg.

Het volgende project in de agenda van de regisseur is een film voor Netflix die hij in april in Thailand moet gaan draaien. Recent leverde Reiné voor History Channel een serie over de Amerikaanse president George Washington af, waarmee de zender kijkersrecords vestigde.

De VS laat vanaf vrijdag een maand lang geen passagiers meer toe die in de twee weken voor vertrek in één van de Europese ‘Schengen-landen’ zijn geweest. Volgens president Trump is dit noodzakelijk om het coronavirus in de VS in te dammen. Experts zetten grote vraagtekens bij deze claim.