Sterren

'Ruinerwold-verdachte Josef B onterecht in voorlopige hechtenis'

Yehudi Moszkowicz, de advocaat van klusjesman Josef B., stelt dat zijn client onterecht in voorlopige hechtenis zit. Josef B. verblijft sinds twee weken in het Pieter Baan Centrum ter observatie, omdat het OM de interactie tussen hem en hoofdverdachte Gerrit-Jan van D. wil onderzoeken.

Maar aan Shownieuws laat Moszkowicz weten dat dit onderzoek niet mogelijk is, omdat Van D. vanwege zijn fysieke en mentale gesteldheid niet opgenomen kan worden in het Pieter Baan Centrum. De obeservatiekliniek zou niet de faciliteiten hebben om de juiste zorg te kunnen bieden die de vader van het gezin nodig heeft. Hierdoor zou het onderzoek naar de interactie niet kunnen worden uitgevoerd en zou Josef B. volgens zijn advocaat ten onrechte vastzitten. Van D. kan vanwege een hersenbloeding nauwelijks communiceren.

Josef B. zit in kader van de Ruinerwold-zaak in het Pieter Baan Centrum ter observatie. Hij wordt, als klusjesman van het boerderijgezin in Ruinerwold, onder meer verdacht van jarenlange vrijheidsberoving van zes kinderen van Gerrit Jan van D., de hoofdverdachte in die zaak. Komende donderdag vindt er een pro-formazitting plaats waar Moskowicz zijn client vrij zal pleiten. B. zal bij deze zitting aanwezig zijn