Sterren

Simon Keizer onthult ingrijpend besluit

Simon Keizer blijkt al twee jaar geleden een ingrijpende beslissing te hebben genomen. De zanger heeft in 2018 namelijk een haartransplantatie ondergaan…

Dat zegt hij in een openhartige videopodcast op zijn eigen Youtube-kanaal Ik & Simon. In een openhartig gesprek met Marjolein Lode spreekt hij er voor het eerst over. “Ik heb bijvoorbeeld een haartransplantatie gedaan”, onthult hij aan zijn gesprekspartner. Hij vertelt hoe zoiets in zijn werk gaat. “Ze halen je haar bij de ‘eeuwige sneeuw’ vandaan. Dat noemen ze zo, omdat je zijkanten en je achterhoofd, hoe kaal je ook bent, daar blijft haargroei. Daar halen ze een x-aantal haren vandaan en plaatsen het op de dunnere plekjes.”

De haartransplantatie mag voor het grotere publiek dan niet bekend zijn, in Volendam weten ze het al langer. “Dit weet mijn omgeving, ik maak er ook geen geheim van. Ik heb ook altijd gezegd, als het ter sprake komt ga ik het niet uit de weg.”

Kruin

Simon heeft in de kliniek zijn kruin laten behandelen. Hij zag de haren op zijn achterhoofd in rap tempo dunner worden en trok aan de noodrem. “Ik merkte het gewoon als ik uit de douche kwam. Ik merkte dat het vrij snel veel dunner werd op de kruin en dat vind ik gewoon niet fijn.”

“Toen heb ik advies ingewonnen bij een kliniek van: ‘ben ik nu heel ijdel dat ik nu aanklop?’ Zij zeiden ‘Joh, je wilt niet weten hoeveel mannen een haartransplantatie hebben.’ Vergelijk het met borstvergroting bij vrouwen. Dat is bij vrouwen een beetje uit de taboesfeer, maar een haartransplantatie bij mannen zit daar nog midden in.”

De zanger wou het moment voor zijn dat andere mensen het zouden gaan zien. “Mensen valt het niet op dat het dunner wordt, jij ziet dat zelf als eerste. Dus wees er dan juist op tijd bij, zodat het nooit zal opvallen,” was zijn devies.

Haarproblemen

Simon is lang niet de enige BN’er die ervoor koos om iets tegen zijn haarverlies te doen. Onder anderen Gerard Joling, Gerard Ekdom en Ronald en Frank de Boer kozen de laatste jaren voor een haartransplantatie.

Zes op de tien Nederlandse mannen en een derde van de Nederlandse vrouwen kampt zelfs met haarverlies, vaak al op jonge leeftijd. Dat bleek deze week uit het Nationaal Haarverliesonderzoek. Hoewel veel mensen met haarverlies zich somber en onzeker voelen, zoeken de meesten geen deskundige hulp en informeren ze zich nauwelijks over oorzaken of mogelijke behandelingen. Terwijl er, getuige Simon’s verhaal, dus wel mogelijkheden zijn.