Sterren

Chilenen woest op Paul de Leeuw: 'Pedofiel!'

Dat moet deze vrijdagochtend even schrikken zijn geweest voor Paul de Leeuw. Op zijn social media krijgt hij de woede van een boel Chilenen op zijn hals. Zij maken de presentator massaal uit voor pedofiel.

Dat komt omdat een Chileense Instagrampagina een oud televisiefragment van Paul heeft gedeeld waarop hij zingt met Keesje Groenteman, destijds een kindsterretje. Tijdens het optreden geeft Paul hem kusjes op de wang en trekt hij met zijn mond het shirt van Keesje omhoog.

Bij de video wordt geschreven: “Paul de Leeuw is in deze video. Hij wil de video verwijderd hebben van het internet en hij kreeg hem al verwijderd van YouTube. Het is van zijn televisieprogramma uit 1990.”  Volgers reageren vol afschuw onder de video. Zo reageert iemand met: “Wat afschuwelijk. Wat een oncomfortabele situatie voor het kind” en “Waar ik nog het meest van onder de indruk ben, is dat niemand destijds iets zei.”

Het fragment, dat overigens uit 1993 stamt en niet 1990, achtervolgt Paul al jaren. Eerder liet hij in zijn Vara TV Magazine-column weten te betreuren dat het fragment online is terug te zien. “Er zal toch een soort van redactie moeten zijn die dit soort fouten signaleert en daarop handelt.” Ook is volgens Paul de video uit zijn context gehaald, waardoor (internationaal) publiek zo woedend reageert: “Het filmpje, meer dan tien jaar oud, wordt opeens herontdekt door wildvreemden die niets van mij weten en ervan uitgaan dat het uit Nederland is, dus kwaadaardig.” Veel Chilenen reageren na het zien van het filmpje met ‘pedofiel’ op de laatste post van Paul, zoals hieronder is te zien.

View this post on Instagram

Laat op de avond bij TVQT

A post shared by paul de leeuw (@pauldeleeuw) on