Sterren

Styliste Rob’s Grote Tuinverbouwing Jorna Spapens (58) overleden

Styliste en presentatrice Jorna Spapens is vorige week woensdag op 58-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie laten weten aan het ANP. Ze overleed na een kort ziekbed.

Spapens was ruim twaalf jaar lang een vertrouwd gezicht op de zaterdagmiddag van SBS6. Samen met Rob Verlinden presenteerde ze het televisieprogramma Rob’s Grote Tuinverbouwing, waarin ze als interieurontwerpster en styliste te zien was. Daarvoor werkte zij jarenlang achter de schermen, bij televisieprogramma’s als Eigen Huis & Tuin en Life & Cooking.

Spapens kwam uit een kunstzinnig gezin; haar vader was directeur van de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet en haar moeder was kunstenares. De presentatrice volgde na haar middelbare school diverse opleidingen en begon haar carrière als etaleuse voor een modebedrijf. Later specialiseerde zij zich in de inrichting van winkels. De styliste kwam terecht in de televisiewereld via een reclamebureau in Amsterdam waar zij enige tijd werkte.

Ze laat haar zoon Twan en grote liefde Dennis achter. De familie heeft in besloten kring afscheid genomen van Jorna.

Myrna Goossen, die jarenlang  Eigen Huis & Tuin presenteerde is enorm aangeslagen en laat weten aan Shownieuws: “Jorna was een ongelofelijk creatieve powervrouw in al haar zachtheid. Er is een bijzondere ziel veel te vroeg naar boven gegaan.”