Sterren

Sylvie woedend om bikini battle met Linda

Sylvie Meis laat duidelijk niet met zich sollen! Het Duitse online programma VIPstagram vergelijkt haar bikini body met die van Linda de Mol en daar is ze allesbehalve van gediend!

Hoewel de Duitse presentatrice La Meis er prachtig uit vindt zien, vindt ze wel dat Sylvie een verkeerd voorbeeld zou geven door zo naar perfectie te streven. Wat haar betreft geeft Linda (56), die in bikini op de cover van het augustusnummer van haar blad staat, het goede voorbeeld. Sylvie reageert furieus en laat weten op Instagram:

“Zijn jullie mij aan het bodyshamen? Persoonlijk ken ik de twee presentatoren van dit format niet (dat zal ongetwijfeld veranderen na deze story), maar laat ik je dit zeggen: Ik ben 42 en heb veel dingen in het leven overleefd. Ik werk hard aan mijn carrière en ja: ik werk hard in de gym omdat het me gelukkig maakt, niet omdat ik perfectie wil nastreven. Ik hou van alle soorten vrouwenlichamen en ik respecteer ze allemaal en dat het mogelijk is dat ze die in volle glorie laten zien (zoals Linda de Mol), maar PLEASE shame MIJ niet omdat ik van MIJN lichaam hou en hoe ik eruit zie.”

Ophef

De cover van Linda heeft in ons land voor de nodige ophef gezorgd. De presentatrice heeft veel opmerkingen gekregen dat de foto bewerkt zou zijn. “Wat betreft de suggesties dat er sprake zou zijn van Photoshop (sommigen beweerden zelfs dat er een heel ander lichaam aan mijn hoofd geplakt is) kan ik garanderen dat ik ABSOLUUT niet slanker of strakker geshopt of hoe dan ook veranderd ben”, schrijft Lina op de website van het magazine. “Dan zou dit zijn doel natuurlijk ook compleet voorbijschieten. Het idee alleen al: aandacht besteden aan bodypositivity en dan met een bewerkte foto aan komen. ‘Het kan niet, die best dunne armen met dat brede onderlijf’, schreef iemand. Tja, dat is dus mijn lijf. Als ik had gephotoshopt, had ik mezelf wel een taille gegeven.”

Met de cover wil Linda uitdragen dat alle lijven er mogen zijn. Volgens onderzoek van het blad staat driekwart van de moeders nooit op eigen vakantiefoto’s, uit onzekerheid over het eigen uiterlijk. Vooraf had ze wel verwacht dat er veel reacties zouden komen op de actie en dat gebeurde ook. Afgezien van de negatieve opmerkingen ontving ze ook “zoveel lieve en leuke reacties”. “Heel fijn om te lezen en precies wat de bedoeling van deze cover was, want ik vond het echt doodeng om op mijn leeftijd en met mijn maatje in bikini te poseren.”