Sterren

Teun Föhn geschokt door groot Urk-schandaal

Veel inwoners van Urk, het bekende vissersdorp, zijn geschokt door een grof schandaal. De wethouder van Urk, Geert Post, is in opspraak geraakt nadat zijn zoon is aangehouden met 400 kilo drugs in zijn vrachtwagen.

Geert heeft ook verzwegen dat hij een aandeel had in het transportbedrijf van zijn zoon. Hij heeft nu zijn taken neergelegd als wethouder. Volgens Teun Fohn is dit nieuws een grote klap voor het vissersdorp, zo vertelt hij in Shownieuws.

“We zijn geschokt”, zegt Teun in de video bovenaan deze pagina. “We zijn best wel een reformatorisch dorp en we staan voor bepaalde normen en waarden. Daar komt dit niet mee overeen. Dit brengt heel veel mensen naar de afgrond en dat is erg jammer, ook voor het imago van het dorp.”

“Ik denk zelf dat Geert er niet bij betrokken is geweest”, vermoedt de kapper. “Dat zijn zoon die keuze heeft gemaakt. Je kunt er de wethouder natuurlijk er niet op aanspreken. Hij heeft wel gezichtsverlies geleden, daarom vind ik het heel verstandig van hem dat hij zijn taken heeft neergelegd.”