Sterren

Behandeling baby Jayme slaat aan: 'Tranen in ogen bij arts'

Baby Jayme is de afgelopen week in Hongarije behandeld voor de spierziekte SMA. Dit meldt de familie van Jayme op de website van het jongetje.

De behandeling lijkt aan te slaan, zo laten ze weten. “Toen het eindelijk vrijdagochtend was waren papa en mama ontzettend blij dat ze met Jayme naar huis mochten”, schrijft de familie in een blog. “Jayme had de eerste 72 uur na de behandeling geen bijwerkingen laten zien en er was geen reden meer om hem langer in het ziekenhuis te houden.”

“Het medicijn Zolgensma liet deze eerste dagen na de behandeling al zien hoe goed het werkt,” vervolgen ze. “Binnen drie dagen kon Jayme zijn beentje rechtop houden, terwijl deze voor de behandeling direct omvielen naar de zijkant. Zelfs de arts had tranen in haar ogen en uiteraard werden er weer foto’s gemaakt.”

“De komende weken moet Jayme elke week op controle gaan in het ziekenhuis om te kijken of de leverwaardes en bloedplaatjes nog goed zijn”, sluiten ze af.

Baby Jayme en zijn familie vertrokken alweer 2 weken geleden naar Hongarije. Onder andere Jim Bakkum en Bettina Holwerda hebben zich enorm ingezet om dit mogelijk te maken.