Sterren

Uitzending DWDD verstoord door brutale Youtubers

Precies een maand voor het stoppen van zijn programma De Wereld Draait Door is een uitzending door twee Youtubers verstoord. Matthijs van Nieuwkerk was zichtbaar verrast door de mannen die hem een zelfgemaakte oeuvre award aanboden…

”Sorry, mogen we je heel even onderbreken?” vraagt Benjamin Beernink van het kanaal Bondgenoten aan de presentator. ”We hebben een mooi shirt aan,” vult zijn kompaan Jaap Gunnink hem aan, wijzend op zijn T-shirt waar het gezicht van Matthijs op prijkt. ”We zijn van Bondgenoten en we willen je ontzettend bedanken voor al je jaren van prachtige televisie. En daarom krijg je van ons een zelfgemaakt Oeuvre Award!”

”Dankjewel jongens,” kan Matthijs, die normaal niet van zijn à propos te brengen is, alleen maar uitbrengen. ”Ik heb geen idee wie jullie zijn. Dit stel ik zeer op prijs,” zegt hij over de shirts met zijn gezicht. ”Dankjewel!” Mart Smeets, die ook aan tafel zit, leek het incident iets minder goed te kunnen waarderen. De vraag is of het programma na dit incident de veiligheidsmaatregelen in haar laatste maand aan gaat scherpen.

Twitteraars weten niet wat ze zien. ”Jongens van het programma Bondgenoten (?) overvallen Matthijs live met een guerilla prijsuitreiking. Verbazing alom. Waar is de regie??? #dwdd” schrijft iemand bijvoorbeeld. Een ander is in de war: ”Heh? Wat was dat nou bij Matthijs? Gewoon uit het publiek? Ik snap het even niet meer.”