Sterren

Veel kritiek op Sander Schimmelpenninck na Alexia-uitspraak

Sander Schimmelpenninck ligt onder vuur. In de Zelfspodcast, die hij samen met Jaap Reesema maakt, noemt hij de 15-jarige prinses Alexia ‘de lekkerste’…

Als Jaap en Sander hun dieptepunten van de week bespreken, haalt de zanger de ophef over de TikTok-filmpjes van Alexia aan. Jaap vindt het bizar dat het social media-gedrag van een 15-jarig meisje zo uitgebreid wordt besproken in de media. Zelfs Alexia’s ouders, koning Willem Alexander en prinses Maxima, hebben gereageerd op het filmpje.

Op1-presentator Sander noemt Alexia vervolgens ‘de lekkerste’. “Ja, daar kunnen we niet omheen draaien”, zegt Sander. “Ze schijnt wel arrogant te zijn. In Wassenaar wordt gezegd dat ze al buiten haar prinsessenmuiltjes loopt.”

Jaap vindt de vele reacties op Alexia zwaar overdreven. “Dat meisje zit dus op TikTok en zingt dan wat liedjes mee. Dat zijn dan teksten die niet kunnen. Als je daar de reacties op leest van mensen. Het is zo ongelooflijk hard. Ook over die Amalia trouwens.”

Kritiek

Op Twitter is veel kritiek te lezen op de uitspraak van de hoofdredacteur van Quote. “Sorry Sander, neem dit alsjeblieft terug. Dit kan echt niet over een minderjarig meisje!” schrijft iemand. Een ander: “Het is een meisje van 15, Sander!”

Hieronder een bloemlezing van de vele tweets:

‘Kat met Down’

Eerder heeft Sander ook al onder vuur gelegen. Toen vanwege zijn uitspraken over Yolanthe Cabau. Hij vond haar lijken op een ‘kat met Down’, zei hij toen in de Zelfspodcast.

”Fysiek kunnen we er niks van zeggen”, zei hij over de presentatrice. “Maar inderdaad, als je haar gezicht ziet denk je wel van… Ja. Ze gaan allemaal lijken op een kat hè, allemaal op elkaar. Een kat met Down. Het lijkt onaardig maar dat is het ook, een kat met Down.” Al zijn uitspraken zijn hier te lezen.