Sterren

Veertien BAFTA-nominaties voor tv-drama Chernobyl

Chernobyl maakt de meeste kans bij de uitreiking van de BAFTA TV Awards. De miniserie van Sky en HBO sleepte veertien nominaties in de wacht, waaronder in de categorie beste miniserie, beste acteur (Jared Harris) en beste bijrol (Stellan Skarsgård). Dat heeft de British Academy of Film and Television Arts donderdag bekendgemaakt.

Met veertien nominaties evenaart Chernobyl, over de gebeurtenissen rondom de kernramp in Tsjernobyl in 1986, het record van Killing Eve. Die serie noteerde vorig jaar een zelfde aantal. Chernobyl viel eerder al in de prijzen bij de Emmy’s en de Golden Globes.

Andere grote kanshebbers zijn The Crown (zeven nominaties), Fleabag, Giri/Haji (zes), His Dark Materials, The Virtues (vijf) en Killing Eve, Sex Education en Top Boy (vier). John de Mol en zijn Talpa maken met The Voice UK kans in de categorie beste entertainmentprogramma.

Vanwege de coronacrisis zijn de bekendmaking van de nominaties en de awardshow uitgesteld. Eigenlijk zouden de prijzen al op 17 mei worden uitgereikt. Nu is de prijsuitreiking digitaal, op 31 juli.