Sterren

Gaat André Hazes voortaan Engels zingen?

André Hazes overweegt serieus om zijn volgende album volledig in het Engels op te nemen. De zanger heeft een bluesnummer opgenomen met een We Want More-deelnemer en dat smaakt klaarblijkelijk naar meer…

In gesprek met het AD vertelt André over zijn blues-song: Need Your Love So Bad. Phil Bee zong dit nummer in de halve finale van We Want More, waar André in de jury zit, en de dolenthousiaste Leef-zanger wist direct dat hij met hem de studio in wou duiken. “Wat er ook gebeurt, wij moeten samenwerken. Ik ga je management doen, of we maken samen een plaat. Maar ik wil aan jou verbonden blijven, want ik voel jou!” zei André tegen Phil.

De twee doken de studio in, waar het voor ‘Dré’ wel even wennen was dat hij tijdens de opnames commentaar krijgt. “Ik ben ook naar hem toegegaan en vertelde dat ik commentaar haat”, zegt hij in de krant. “Maar ik had nog nooit van mijn leven Engels gezongen. Ik had nog nooit een liedje gedaan zoals dit. Dus hij moest mij die dag de hele dag op mijn donder geven als ik iets verkeerds deed.”

‘Niet als een boer klinken’

“Ik ben natuurlijk geen blueszanger, dus hij heeft me heel goed geholpen en gestuurd”, vervolgt André. In het Engels zingen is helemaal nieuw voor de volkszanger, maar het ging hem goed af. “Ik kom al 25 jaar in Amerika, dus die taal heb ik wel aardig onder de knie. Ik wist dat ik niet als een boer zou klinken, maar je staat naast een man die dat zijn hele leven al doet. Dat maakt het wel spannend.”

Maar blijft het bij 1 Engelstalige single? André gaat een rockalbum maken, maar twijfelt nog in welke taal. “Dat is echt mijn wens om een keer te doen. Het is nog de vraag of het Nederlands of Engels wordt. Je moet maar eens naar Amerikaanse rockplaten luisteren. Als je dat naar het Nederlands vertaalt, dan denk je soms: jezus, wat is dit kinderachtig – of dat slaat echt nergens op. Dus de kans is groot dat het in het Engels wordt.”

Ricardo

Phil Bee was niet de enige zanger die hoge ogen gooide in de halve finale van We Want More. De 65-jarige Ricardo kreeg zelfs een nog hogere score met zijn vertolking van Bloed, Zweet en Tranen.

Shownieuws heeft hem eerder deze week opgezocht voor zijn allereerste televisie-interview! Ricardo wordt regelmatig op straat aangesproken door mensen die een handtekening willen. Dat is best even wennen voor de kersverse superster. “Op de foto met kindertjes, mensen die huilen, mensen die complimenten maken”, het is Ricardo allemaal niet vreemd meer. “Ik zat in een dip, maar hierdoor ben ik het weer anders gaan zien”, vertelt Ricardo. “Alleen maar leuke dingen.” Het hele interview is hieronder te zien.