Sterren

Waylon verdedigt Jan Smit na felle kritiek

Waylon springt in de bres voor zijn nieuwe Voice-collega Jan Smit. De zanger leest op internet veel kritiek, nadat eerder dit weekend bekend werd dat Jan Smit volgend seizoen ‘een stoel krijgt’ in The voice of holland

De zanger schrijft op Instagram dan ook een bericht naar die ‘haters’. “Ik zie en hoor alweer een hoop mensen bitchen over het nieuwe seizoen van The Voice, omdat Jan Smit de nieuwe coach is…” begint hij zijn relaas. “Even een kleine reminder van mijn kant… Jan zijn professionele carrière is langer dan die van ons allen in de stoel!”

“En qua goud en platina stijgt hij ver boven ons uit”, vervolgt hij. “Jan hoort zeker in die stoel! Welkom Jan Smit.”

Waylon kan niet wachten tot hij met Jan Smit in de studio zit. Hij heeft ook een verzoekje. “Neem jij de sambuca mee?? Ik heb zoveel zin in dit seizoen… Eindelijk weer aan het werk.”

Reactie Jan

Waylon krijgt veel bijval van bekende en onbekende Nederlanders. Zo schrijft presentatrice Chantal Janzen: “WEELON DE PEELON FOR PRESIDENT!”

Jan Smit zelf reageert ook op de mooie woorden van zijn nieuwe collega. “Reken maar van YESSS!” schrijft hij in een reactie.

‘Een eer’

Vrijdag werd bekend dat Jan de opvolger is van Lil’ Kleine in The voice of Holland. De 34-jarige zanger liet weten dat hij het een eer vindt om coach te worden in The Voice. “Ik ben er ongelooflijk trots op dat ik deel uit ga maken van de spraakmakende show waar talenten zichzelf in de kijker kunnen zingen”, aldus Jan.

Hij is er – na er een tijd tussenuit te zijn geweest – dan ook helemaal klaar voor. “Na een periode van rust heb ik zin om mij weer onder te dompelen in allerlei soorten muziek, nieuw talent te begeleiden en ervoor te zorgen dat ‘team Jan’ het 11e seizoen van The Voice gaat winnen!”

Met de komst van Jan zijn alle vier de coaches van het elfde seizoen van de zangwedstrijd bekend. Anouk, Ali B en Waylon behouden hun plek op de rode draaistoel. De opnames van de Blind Auditions gaan begin september van start. Het programma is dit najaar te zien op RTL 4.

Ook in de Voice Kids is volgend seizoen een nieuwe coach te zien: rapper Snelle. En dat vindt hij geweldig, zoals hij zelf vertelt in de video bovenaan deze pagina.