Sterren

Wesley Sneijder beschuldigd van bedrog in boek

Wesley Sneijder zou hebben gelogen in zijn biografie. Dit beweert niemand minder dan zijn voormalig trainer bij het Nederlands Elftal, Louis van Gaal…

De oud-voetballer vertelt een anekdote over Van Gaal en Jordy Clasie in zijn boek, dat werd geschreven door Kees Jansma. Wesley beschrijft een speech van de trainer op de verjaardag van de speler tijdens het WK 2014. “Er is iemand jarig”, zei de bondscoach volgens Wesley. “Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!”

De voormalig trainer van onder andere Ajax, AZ en Manchester United herkent zich totaal niet in het verhaal. “Zo is het niet gegaan”, zegt hij in het radioprogramma De Perstribune. “Ik kan me niet voorstellen dat ik dat gezegd heb. Denkt u nou echt dat zijn waarheid, dé waarheid is? Ik herken dit helemaal niet.”

Louis zegt wel dat een deel klopt. “Het eerste gedeelte is waar, maar het tweede niet. Ik heb niet gezegd dat hij niet zou gaan spelen, want iedereen heeft gespeeld bij mij. Dat is juist de kracht van Louis van Gaal”, zegt hij over zichzelf.

Yolanthe

Behalve over zijn voetbalcarrière praat Wesley Sneijder in zijn nieuwe biografie, Sneijder, ook over zijn relatie met Yolanthe. Hij vertelde onlangs aan Shownieuws dat hij hoopt dat de twee de draad weer kunnen oppakken, zoals je kan zien in de video bovenaan deze pagina.

“We zijn nog niet gescheiden, we zijn nog steeds getrouwd. Dus we zullen het zien. De tijd zal het leren”, vertelt Wesley over zijn relatie met Yolanthe. “Ik heb mijn hoop uitgesproken, maar daar heb je allebei bij nodig. Ik zeg niet dat het van haar kant zo is of mijn kant zo, maar als je iets wil bereiken samen moet je er met zijn tweeën voor knokken.”

Xess Xava

Wesley hoopt ook voor hun zoontje Xess Xava dat hij en Yolanthe weer bij elkaar komen. “De tijd moet het leren. We hebben een kleine man, dus we zullen het zien. Ik heb in ieder geval mijn hoop uitgesproken.”