Sterren

Ook op deze foto's breekt Ferd Grapperhaus coronaregels

Er zijn opnieuw foto’s opgedoken van Ferd Grapperhaus die de coronaregels verbreekt. Hierop is te zien dat de ‘huwelijksfoto’ niet het enige moment op zijn bruiloft was waar niet aan het protocol werd gehouden…

Ook tijdens de receptie werd de anderhalvemeterregel duidelijk niet in acht genomen. Ook is op nieuwe ‘bordesfoto’s’ te zien hoe hij zijn schoonmoeder knuffelt en ook niet vies is van handen schudden. In de video bovenaan deze pagina worden de foto’s besproken in de uitzending van Shownieuws.

We hebben de minister nog om een reactie gevraagd op de nieuwe foto’s. Zijn woordvoerder laat aan Shownieuws weten: “We hebben niks toe te voegen aan de verklaring van afgelopen donderdag.”

De reden dat niet alle foto’s in één keer naar buiten zijn gebracht, vertelde fotograaf Ferry de Kok woensdagochtend in de Radio 538 Ochtendshow: “Als ik dat doe, verdien ik maar één keer wat.”

Verklaring

Vorige week woensdagavond werden er in de uitzending van Shownieuws enkele beelden getoond van zijn huwelijk, waarbij de gasten te dicht naast elkaar stonden. De beelden zijn hierboven terug te zien. “Ondanks alle genomen maatregelen, zijn er helaas momenten geweest waar de 1,5 meter afstand niet in acht genomen is. Dat spijt me, juist een minister moet altijd het goede voorbeeld geven”, zei de minister hierover in een verklaring na grote ophef.

Volgens de minister is tijdens het huwelijk rekening gehouden met de coronaregels en zijn gasten die geen huishouden vormen uit elkaar gezet. Tijdens de dag zijn volgens hem mensen voortdurend geattendeerd op de regels om afstand te houden.

Kinderen met corona

De Telegraaf meldt vandaag dat twee van de vier kinderen van de minister eerder deze zomer het coronavirus hebben opgelopen. De CDA-minister zegt dat dit in juli was en dus ruim voor zijn bruiloft.

De kinderen van Grapperhaus waren wel aanwezig op de veelbesproken huwelijksdag. Op de bruiloft waren ze klachtenvrij, benadrukt hij tegenover de krant.