Sterren

Zo gaat het nu tussen Anouk en Lil’ Kleine

Het was misschien wel de showbizzruzie van 2019: de ‘Battle’ tussen Voice-coaches Anouk en Lil’ Kleine. De zangeres vertelt vanuit Marrakesh hoe het inmiddels tussen haar en de rapper gaat…

Op Instagram is Anouk, die gestrand is in Marokko, de laatste dagen erg actief. Fans krijgen dan ook ruim de tijd om vragen aan haar te stellen en dat doen ze ook en masse. Een fan vraagt dan ook aan haar hoe het nu is met de rapper en Anouk, eerlijk als ze altijd is, geeft ook nog eens antwoord!

“Zou het niet weten,” is het antwoord van Anouk op de vraag. “Wij spreken elkaar natuurlijk niet. Hoop dat het goed met hem gaat, ook met z’n vrouw en hun mooie kindje. Het is niet belangrijk meer, het is allemaal geweest. Het is niet zo spannend en belangrijk.”

Met Waylon en Ali B. gaat Anouk wel hartstikke goed om en ze zegt daarom ook weer terug te willen keren. “We lachen een aantal keer per dag”, zegt ze over haar vrienden.

Battle

Begin januari was de nu al beruchte Voice-Battle tussen de rapper en de zangeres op televisie te zien. Tijdens de Battle-rondes namen drie rappers uit Ali’s team het tegen elkaar op. Naderhand laat Lil’ Kleine weten dat hij ‘geen mening’ over het optreden heeft. Nadat de kandidaten het podium verlaten, spreekt mede-coach Anouk hem hier op aan. “Het verbaast mij wel, dat jij niets zegt. Want zij zijn júist hier omdat jíj hier zit en omdat hij (wijzend naar Ali) hier zit. Niet omdat deze ouwe taart hier zit (wijzend naar zichzelf)”, wijst Anouk hem terecht.

Lil’ Kleine was daar duidelijk niet van gediend. “Als je mijn mening wil, zal ik je precies zeggen dat het echt heel slecht was.” Vervolgens mengt Ali zich ook in de discussie. “Dan moet je dat zeggen”, stelt hij. Tot slot vraagt Anouk zich hardop af waarom Jorik zijn mening niet had gegeven. “Ik ben juist heel benieuwd naar wat je ervan vindt, en wat dan precies slecht is. Je zit toch om een mening te geven hier, of niet?” Lil’ Kleine heeft daar zo zijn redenen voor. “Als ik mijn mening hier ga geven, voor deze kinderen, is het niet heel fijn, is het niet lief, niet aardig.”

Later lag Lil’ Kleine ook al onder vuur door anderen, omdat hij volkszangers zou voortrekken in het programma. Zo ging Danilo ten koste van het 18-jarige talent Charina naar de live-shows van het programma. Volgens sommigen was dit zelfs doorgestoken kaart.

Ali en Waylon

Hun mede-coaches Ali B. en Waylon mengden zich later ook in de discussie. Waylon was duidelijk: Lil’ Kleine zat verkeerd. Hij vertelde in Jinek dat hij niet weet of het weer goed is tussen de zangeres en de rapper. ”Ik heb er wat dat betreft weinig van meegekregen. Ik wist alleen dat het aan het rommelen was en dat er dingen gezegd zijn, dat kreeg ik later te horen.”

”Als die dingen gezegd zijn, dan moet je daar echt je ogen voor uit je kop schamen,” vervolgde Waylon. ”En dan vind ik de reactie van Anouk ook absoluut terecht.” Toch vindt hij het niet zo erg dat er wat reuring is in (de coulissen van) het programma. ”Er hoeft geen bonje te gebeuren, maar het feit dat dingen op scherp staan betekent dat er spanningen zijn, en dat is wel lekker. Het moet niet uit de hand lopen, maar je hebt het wel nodig voor het programma.”

Aan Shownieuws vertelde ook Ali B. hoe hij erover denkt, zoals je kan zien in de video bovenaan deze pagina. “Soms moet je dingen laten zoals ze zijn. Je weet toch, dat is aan hun. Het zijn twee volwassenen, dus nou… Zin in de liveshows!”, grapt hij. Vervolgens wordt er aan hem gevraagd of ‘het nog een beetje gezellig is’ bij het programma. “Daar moeten we nog achter komen”, lacht Ali.

Ali bevestigt dat Anouk en Lil’ Kleine elkaar sinds The Battles niet meer hebben gezien. Hij weet niet of het nog goedkomt. “Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen. Ik weet het echt niet”, sluit hij af.