Sterren

Zo peperduur is de luxe suite van Anouk

Anouk is inmiddels al meer dan een maand gestrand in Marrakesh. De zangeres zou er maar voor enkele dagen heenvliegen, maar zit nu muurvast in Marokko in een peperdure suite…

Maar hoe duur precies? Wij rekenden het uit. Anouk zit al sinds 17 maart, dus zeker dertig dagen, in de large room van het luxueuze hotel in Marrakesh. Deze kamer van 50 vierkante meter kost voor een nacht al minstens 470 euro. Een gemiddelde maand duurt dertig dagen, dus een zelfde soort large room kan je in die tijd voor veertienduizend euro huren. Al is de kans er natuurlijk dat Anouk een goede deal heeft gesloten.

De zangeres zit dus alweer dik een maand in Marokko. En dat zal voelen als een hele lange maand… Vanwege het coronavirus en de zware astma waar de zangeres mee kampt, is het voor haar niet verstandig om terug te vliegen. Ondanks de verre afstand, probeert ze toch zo veel mogelijk tijd met haar familie door te brengen.

Op Instagram liet Anouk enkele dagen geleden nog zien dat ze aan het videobellen is met haar familie. “Family FaceTime,” schrijft Anouk bij de foto’s. Eerder werd bekend dat de zangeres niet in het vliegtuig met Nederlanders dat dinsdag uit Marokko is vertrokken, zat. Dat heeft haar woordvoerder desgevraagd gemeld. Anouk is een van de honderden Nederlanders die inmiddels een maand vastzitten in Marokko door de coronacrisis.

Fans van de zangeres hebben geprobeerd om acties op te zetten om geld in te zamelen om haar weer veilig naar Nederland te krijgen. Zo wilden ze bijvoorbeeld een privé-jet inhuren. Op Instagram liet Anouk toen weten dat ze daar geen behoefte aan heeft. “Ik heb een bed, eten en een paar goede boeken om te lezen. Voor mij hoeven jullie geen geld in te zamelen,” vertelde ze. “Het is hartstikke goed bedoeld en lief maar ik heb liever dat jullie geld inzamelen en dat aan de voedselbanken schenken. Zamel geld in voor mensen die het echt nodig hebben.” Zie de video hierboven voor Anouks hele reactie!