Sterren

Zoontje Chantal Janzen in het ziekenhuis

Een heftig begin van de zomervakantie voor de zoon van Chantal Janzen, James, hij ligt in het ziekenhuis met een blindedarmontsteking.

“En dan ineens lig je aan het begin van je zomervakantie in het ziekenhuis met ‘n blindedarmontsteking. Stom! Maar zoals James zelf zegt: ‘Het komt vast snel weer goed’. En zo is ‘t! Trots op onze lieve dappere munchkin”, schrijft Chantal bij een aandoenlijke foto van haarzelf met haar zoontje.

De zoon van Chantal kan op een heleboel beterschap-wensen rekenen van bekend en onbekend Nederland. “Ach nee toch! Beterschap”, schrijft Miljuschka onder de foto. “Ach wat sneu! Sterkte en beterschap voor James”, schrijft Froukje de Both. 

Vorige week beleefde Chantal nog een emotioneel moment met haar zoon. Het was zijn laatste schooldag! “Laatste schooldag! Zo ontzettend trots op deze!”, begint ze haar bericht. “Vooral na dit rare schooljaar. Want ze hebben t maar effe moeten doen, blijven leren in deze laatste onderbroken en vreemde maanden. Net als alle leraren, iedereen werkzaam in het onderwijs, en ook de ouders die ineens fulltime aan het thuisonderwijs moesten. Ik vind t maar knap van iedereen.”

Thuisonderwijs

Chantal is niet de enige bekende moeder die zo’n emotioneel moment beleefd. Gisteren zwaaide Renate Gerschtanowitz haar zoon ook uit, die ging voor de laatste keer naar de basisschool. “Laatste rondje schoolplein van de basisschool!”, schrijft Renate bij een foto van haar zoon. “Een hoofdstuk afgesloten en op naar nieuw avontuur. Kan iemand de slow motion knop indrukken want dit gaat mij even te hard…”, sluit ze haar bericht af.

In de onderstaande video is Renate openhartig over hoe het was om thuisonderwijs te geven. Zij vond het net als Chantal erg bijzonder!