Sterren

FOTO'S: Freek Vonk gewond na aanval haai

Freek Vonk is op de Bahama’s aangevallen door een haai. Vonk: “Lieve mensen, tijdens het filmen voor één van mijn nieuwe programma’s op de Bahamas heb ik flink pech gehad. Ik ben gebeten door een haai. Vanuit een ziekenhuis in Miami wil ik jullie persoonlijk laten weten wat er is gebeurd.”

“Samen met collega biologen van het Sharklab waren we Caribische rifhaaien aan het onderzoeken bij het eilandje Bimini. Deze vriendelijke haaien zijn, net als eigenlijk alle haaien, ongevaarlijk voor mensen. Toch ging het mis. Een van de haaien heeft een vergissing gemaakt en nam een grote hap uit mijn rechter bovenarm. Ik wist direct: dit is foute boel”, aldus de tv-bioloog op Facebook.

“We zijn met grote spoed teruggevaren naar het vasteland. Terug op het Sharklab heeft directeur Dr. Samuel Grueber mij professioneel opgevangen en klaar gemaakt voor transport”, gaat Freek verder: “Op dit kleine eilandje is namelijk niet voldoende medische hulp aanwezig, en daarom is er direct vanuit Miami een traumahelicopter van de US Coast Guard overgevlogen om mij te evacueren naar Jackson Memorial Hospital. Na een 3 uur durende operatie, waarbij ik volledig onder narcose ben gebracht, en meer dan 100 hechtingen, kan ik nu weer mijn duim omhoog doen.”

Gelukkig maakt Freek het naar omstandigheden goed: “Van de chirurg weet ik inmiddels dat er is niks vitaals is geraakt, de pezen en spieren in mijn rechter bovenarm zijn grotendeels in orde. Ik kan mijn hand, vingers, en mijn arm normaal bewegen.”

Vonk is bekend met de risico’s van zijn vak en denkt niet aan stoppen: “Ik werk al vele jaren met wilde dieren en dat brengt natuurlijk grote risico’s met zich mee, het zijn en blijven immers wilde dieren. Maar mijn grote passie is en blijft jullie te laten zien hoe mooi de wereld is, jullie figuurlijk mee te nemen naar de meest bijzondere plekken van de wereld om op zoek te gaan naar de gaafste en vreemdste dieren. Dit zal ik altijd blijven doen!!”

Freek deelt ook een paar foto’s, “echter, de wond aan de bovenkant van mijn arm was zó heftig dat ik heb besloten dat ik jullie -en dan vooral mijn jongste fans – dit niet aan kan doen.”