Sterren

Shawn Mendes grote winnaar bij Juno Awards

VANCOUVER – Shawn Mendes was zaterdag de grote winnaar bij de eerste ronde van de Juno Awards, de belangrijkste muziekprijzen van Canada. De zanger sleepte vier beeldjes in de wacht. De Canadees was echter niet bij de uitreiking in Vancouver aanwezig omdat hij toert door Europa.

De 20-jarige Shawn kan Juno Awards voor beste artiest, popalbum, liedjesschrijver en single aan zijn prijzenkast toevoegen. Bovendien maakt de zanger kans om nogmaals in de prijzen te vallen. Zondag wordt er nog een aantal muziekprijzen overhandigd. Dan kan Shawn ook nog tot favoriet van de fans worden uitgeroepen en de award voor album van het jaar winnen. Als grote winnaar van zaterdag kan hij echter niet meer worden verslagen.

De Juno Awards worden dit jaar voor de 48e keer uitgereikt. Andere winnaars dit jaar zijn onder anderen Post Malone en Michael Bublé, zij gingen ieder met één beeldje naar huis. Muziekproducent David Foster mocht zaterdag een prijs in ontvangst nemen voor zijn inzet voor liefdadigheidsorganisaties. Bublé overhandigde deze award aan zijn vriend.