Sterren

Estavana mag weer aan de bak

Handbalster Estavana Polman mag zich volgende week toch in Papendal melden bij Oranje voor een trainingsstage. Bondscoach Helle Thomsen heeft de 25-jarige spelverdeelster donderdag alsnog opgeroepen. Polman was in eerste instantie niet uitgenodigd voor de trainingsstage, maar kreeg alsnog een oproep nu Sanne van Olphen (geblesseerd) en Kelly Vollebregt (ziek) zich hebben afgemeld.

Polman kwam eind vorig jaar voor het laatst in actie voor Oranje. Op het EK in Zweden pakte ze met de handbalsters zilver. De vriendin van voetballer Rafael van der Vaart stond daarna maanden aan de kant omdat ze zwanger was. Polman beviel eind juni van een dochter, Jesslynn.

Thomsen nam het boegbeeld van Oranje wel op in haar voorselectie, maar Polman zat niet in de groep van 22 die begin deze maand werd uitgenodigd. Nu mag ze zich alsnog melden in Papendal. Na de trainingsstage brengt de bondscoach haar selectie terug tot zestien speelsters, waarmee ze de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Wit-Rusland (27 september in Eindhoven) en Kosovo (1 oktober, uit) in gaat.

(ANP)