Sterren

Beau volgt voor nieuwe serie daklozen buiten de Randstad

Beau van Erven Dorens werkt al aan een nieuwe serie waarin hij daklozen volgt. “Ik ben alweer drie maanden bezig met een nieuw daklozenprogramma”, zegt de presentator, die eerder op de bres sprong voor thuisloze Amsterdammers en Rotterdammers, in De Telegraaf.

Anders dan in The Amsterdam en The Rotterdam Project volgt Beau dit keer daklozen buiten de randstad. “We maken in Hilversum veel tv vanuit Amsterdam of Rotterdam en hooguit een klein beetje Utrecht. Ik wilde dat eens aanpakken.” Wanneer de nieuwe serie op de buis moet verschijnen, verklapt de presentator niet.

Beau, die momenteel ook te zien is in een serie over veteranen, heeft genoeg inspiratie voor andere nieuwe programma’s. “Ik moet wel selectief zijn: ik kan niet honderdduizend dingen doen. Zelf heb ik al een reeks ideeën over subculturen waar we eigenlijk niets van af weten.”

De presentator neemt de kijkers graag mee in de wereld van de geportretteerden. “Wat ik vooral interessant vind, is om een aantal individuen te helpen en daardoor hun hele wereld aan de kijker te laten zien. Dit soort programma’s zijn best zware kost. Voor de deelnemers, voor mij en m’n team, maar ook voor de kijker is het best heftig. Ik denk dat het wel goed is om hier aandacht aan te geven.”

Begin deze maand kwam aan het licht dat Beau nog regelmatig zijn portemonnee trek voor ‘zijn’ daklozen, en hij al duizenden euro’s zelf aan hen heeft besteed.