Terug
Nieuws
22 dec 2019, 22:55
Voor Herman den Blijker geen garnalencocktails, kalkoenrollades en ijstaart toe. Jarenlang waren dit de kersttoppers maar volgens de chef-kok zien de kersttrends van 2019 er heel anders uit...
Wil je weten hoe je deze klikocake maakt? Hieronder staat het recept! Klikocake kun je vrijwel van alle oude soorten zoet brood maken. Vergeet ook niet de oliebollen die eventueel nog over zijn. (krentenbrood/oliebollen/brioche/cake/muffins etc.)
Benodigdheden (wat vulling is voor 1 liter bakblik):
vetvrij papier
4 tot 5 dl massa van crème brûlée
Massa crème brûlée: 0,6 l room 0,2 l melk 150 g suiker 1 vanille stokje, gespleten 7 eidooiers
Tip: Afhankelijk van de oude bewaarde zoete broodsoorten (snijd alles in grove stukken). Als het nog vers is (grote stukken) en als het niet vers is (dan kleine stukken).
Doe het vetvrij papier in cake blik
Leg erop alle overgebleven soorten zoet brood.
Giet vervolgens de massa van crème brûlée erover zodat het mengsel van het brood is verzadigd. Cakeblik moet goed gevuld zijn.
Verwarm de oven voor op 120 °C.
Zet de broodpudding in de oven voor ongeveer 1 uur.
Laat het een dag afkoelen.
Prima gerecht voor restverwerking na de feestdagen
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws en aanbiedingen die wijzelf of in samenwerking met onze partners organiseren. Je kunt je op ieder moment afmelden. Zie voor meer informatie de privacyverklaring.