Sterren

Ellie Lust maakt voor GayPride docu over anti-homogeweld

Ellie aan de verkeerde kant. Zo gaat de documentaire heten die Ellie Lust gaat maken over anti-homogeweld. Het programma wordt op 29 juli uitgezonden, tijdens de GayPride-week, meldt AVROTROS.

In het programma ontmoet Lust onder anderen een 26-jarige homoseksuele jongen die met een honkbalknuppel in elkaar werd geslagen. Sindsdien durft hij nauwelijks nog over straat. Ook spreekt de voormalige politieagente met mensen die zich schuldig hebben gemaakt aan homodiscriminatie en -geweld en stelt hen de vraag hoe zij tot hun daad zijn gekomen.

Uit onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de lhbti’s in Nederland regelmatig geconfronteerd worden met scheldpartijen, vergaande intimidatie of zelfs fysieke mishandeling.

In april liet Ellie weten dat ze nu fulltime televisiester is geworden. Zo heeft ze bijvoorbeeld een manager in dienst genomen.

Ellie Lust pakt het professioneel aan nu ze fulltime televisiester is geworden. Zo heeft ze bijvoorbeeld een manager in dienst genomen. Ellie heeft nog wel steeds een politiehart.

View this post on Instagram

Kapper geweest. Ok? (En nee, ik rijd nog niet)

A post shared by Ellie Lust (@lustellie) on