Film & TV

Lobbygroep: boycot familiefilm Toy Story 4 met lesbiennes

Een fundamentalistische Amerikaanse lobbygroep wil de Disney-film Toy Story 4 boycotten. In de film is een lesbisch koppel te zien en dat hoort niet in zo’n familiefilm, vinden zij.

De ophef gaat om twee scènes waarin de vrouwen samen een kind naar school brengen. “Een familiefilm als Toy Story 4 is de laatste plek waar ouders zouden moeten vrezen dat hun kinderen worden geconfronteerd met inhoud op het gebied van seksuele oriëntatie”, schrijft de lobbygroep One Million Moms op haar website. “Het was volstrekt onnodig om twee lesbiennes in de film te stoppen. Disney heeft er bewust voor gekozen politiek correct te zijn in plaats van een familievriendelijke film te maken.”

Op de website is een petitie gestart waarin wordt opgeroepen de film te boycotten. Eerder deze week prezen LHBT-groepen juist het feit dat Disney het lesbische koppel zo subtiel in het verhaal had verwerkt. “Dit was op geen enkele manier baanbrekend, maar de scène helpt wel om het bestaan van LHBT’s voor kinderen te normaliseren”, aldus de gezaghebbende LHBT-website The Mary Sue.

Toy Story 4 bracht in de eerste twee weken wereldwijd al 650 miljoen dollar op. Ook in Nederland is de film een groot succes. De film is na een week nog steeds de best bezochte film in Nederland.