Film & TV

Wat?! Scheldwoorden vliegen door Slimste Mens-studio

Scheldwoorden als flikker, mietje, poepstamper en reetridder vlogen onlangs door de studio van De slimste mens. In de populaire quiz moesten de kandidaten raden welk woord hoort bij de termen regenboogvlag, herenliefde, botenparade en Elton John.

Het gaat echter niet om een uitzending van de quiz, maar een filmpje ter promotie van de VPRO-film Pisnicht die volgende week wordt uitgezonden. De vaste gezichten van De slimste mens, presentator Philip Freriks en juryvoorzitter Maarten van Rossem, werkten mee aan de hilarische trailer die vrijdagochtend werd gelanceerd.

Programmamaker Nicolaas Veul, die Pisnicht maakte, moet de puzzel oplossen. Alle mogelijkheden komen voorbij, maar de ‘simpele’ oplossing homoseksueel ontbreekt. Het filmpje werd vrijdagochtend al veelvuldig gedeeld.

In de documentaire Pisnicht, die donderdag 1 augustus te zien is op NPO3, probeert Veul te ontdekken wat scheldwoorden als pisnicht of flikker voor invloed hebben op het dagelijks leven van lhbt’s in Nederland. Aanleiding voor deze persoonlijke documentaire is de discussie die ontstond nadat Youp van ‘t Hek het woord ‘pisnicht’ gebruikte in zijn show en NRC-column en er in Veronica Inside ook homograppen werden gemaakt.