Sterren

ADE op handelsmissie naar China

De organisatoren van het Amsterdam Dance Event (ADE) gaan op handelsmissie naar China. Nederlandse muziekprofessionals organiseren een eigen dance-festival en conferentie in de Chinese stad Chengdu. Dit maakte ADE maandag bekend.

Tijdens de conferentie op 17 april zijn er toespraken van ADE-directeur Meindert Kennis en Bas Reeders, projectcoördinator pop, dance en urban bij Dutch Music Export.

Het is de eerste keer dat ADE tijdens een officieel bezoek China aandoet. Tijdens de reis wordt niet alleen Chengdu bezocht. Ook in Shanghai en Beijing zijn er ontmoetingen met de kopstukken uit de Chinese muziekindustrie.

Samenwerking

“China is in potentie de grootste markt voor elektronische muziek ter wereld. Maar die potentie kan alleen vervuld worden als er meer samenwerking komt tussen alle spelers. Het neerzetten van een conferentie waar Chinese en internationale partijen samenkomen, is een belangrijke stap in deze samenwerking”, zegt directeur Paul Neuteboom van Brotherhood Music, mede-organisator van de Chengu International Electronic Music Conference.

Brotherhood Music heeft al meer dan dertig festivals in China georganiseerd.