Antiracismeprotest in Almere trekt zo'n 3000 betogers

Actrice Tanja Jess en presentator Jörgen Raymann hebben zondag meegedaan aan de demonstratie tegen racisme in Almere. Daarbij waren zo’n 3000 betogers aanwezig.

“Don’t be a victim, be a surviver”, riep Raymann de aanwezigen op. Hij zei er vooral te staan voor de Almeerse jongeren. “Omdat jullie net als deze stad ambities en dromen hebben. En als vader vind ik dat jullie alle gelegenheid moeten krijgen om deze ambities waar te maken.”

Jess sprak vanaf het podium witte mensen aan goed bij zichzelf te rade te gaan of ze zich schuldig maken aan racisme. Ze riep de demonstranten ook op mensen in hun omgeving aan te spreken op discriminerend gedrag. Er deden nog meer BN’ers mee aan het protest. Bij de demonstratie liepen ook mensen rond met borden met teksten om rapper Akwasi een hart onder de riem te steken.

Volgens een woordvoerster van de gemeente was de sfeer bij het protest in het Lumièrepark goed. Demonstranten hieden voldoende afstand, al deed de organisatie een keer een oproep uit elkaar te gaan omdat mensen te dicht op elkaar stonden.