Sterren

Arie Boomsma woedend op VI-mannen

Arie Boomsma heeft zich op Instagram woedend uitgelaten over de uitspraken die de Veronica Inside mannen eerder deze week deden over Akwasi.

Voorspelbaar

Net als zangeres Anouk en Ronnie Flex uit ook Arie Boomsma zijn ongenoegen over het bovenstaande fragment. De kritiek die Arie op Instagram uit is niet mals. “Als redactie vraag je jezelf af hoe je een eigen draai kunt geven aan urgente thema’s. Ben je goed, dan kom je met verrassende invalshoeken. Je houdt de kijker wakker. Ben je over de jaren afgegleden van sportprogramma naar matige talkshow over de actualiteit dan praat je de alsmaar kleiner geworden doelgroep naar de mond. Voorspelbaar, als onderbuikspreekpoppen op repeat.”

Rol als pestkop

Hij haalt hard uit naar de drie presentatoren en laat niets van hen heel. “Drie presentatoren die toen ze jong waren een bovengemiddeld talent hadden, en nu krampachtig vasthouden aan een tanend podium in de hoop dat hun rol als pestkop op het nationale mediaplein nog een paar jaar langer verward zal blijven worden met die van strijder voor het vrije woord.”

‘Racisme en de homohaat die als diarree uit de monden van deze presentatoren sproeit’

Arie gunt de mannen toch een plek op de televisie. “Tóch vind ik dat zo’n programma in een democratie een plaats verdient op televisie. Of op internet, waar de doelgroep van tegen vluchtelingen, gekleurde Nederlanders, vrouwen, homo’s en transgenders agerende toetsenbordtijgers nog net wat groter is. Dus nee, zo’n programma hoeft van mij niet uit de lucht. Wel vraag ik me af hoe lang je als zender, als kijker en vooral als adverteerder nog de andere kant op kan blijven kijken. Steeds maar weer roepend dat het racisme en de homohaat die als diarree uit de monden van deze presentatoren sproeit, slechts de mening van die mannen zelf is, en niet de jouwe. Je steunt die mening. Je maakt hem mogelijk. Dat is al jaren een dubieus statement, maar deze maand mag je het onomwonden solidair noemen met waarden en woorden die loodrecht staan tegenover de positieve verandering die op dit moment de wereld in haar greep heeft. Nu er eindelijk echte verandering op gang begint te komen op zo’n groot thema, moet je jezelf toch afvragen of dit nu de groep is waar je bij wil horen.”

Arie kreeg het zelf ook te verduren

Arie weet als geen ander hoe het is om onder handen genomen te worden door de VI-mannen. Vorige week heeft hij het nog flink te verduren gehad tijdens de uitzending van Veronica Inside. Hoewel hij zelf niet aanwezig was, bespraken Wilfred Genee, René van der Gijp, Jan Boskamp en Johan Derksen het optreden van Arie in de talkshow Op1 van donderdagavond.

Wanneer Wilfred aan de heren vraagt of ze de uitzending gezien hebben, en dan met name Arie’s gedeelte, reageren ze uitermate negatief. De sportschoolhouder moet de ene na de andere belediging incasseren: “Ik trek het niet”, zeggen Johan en René. “Ook al heeft hij gelijk, ik blijf me ergeren”, reageert Johan verder. René vult daarop aan: “Ja maar, op de een of andere manier, heb ik dan nog het idee. Hij heeft gewoon ook kinderen, hij heeft een vrouw. Dat hele voorkomen, dat zelfingenomen. Dat ‘blij-zijn’ met Arie Boomsma. Ik vind het verschrikkelijk.”

Later geeft Johan zelfs aan ‘allergisch’ voor hem te zijn. “Ik ben allergisch voor die man. Want alles wat hij doet, dat stoort me. Als die man begint te praten, ieder woord dat over zijn lippen komt, dan denk ik ‘hou je bek’. […] Ik vind het een griezel eersteklas.” Volgens de heren zou Arie zelfs een broer van Louis van Gaal of Donald Trump kunnen zijn.

De relaas over Arie, gaat nog minutenlang door. Het heftige fragment is in de video hieronder terug te zien.