Sterren

Dries Roelvink leeft iedere dag met grote angst

Dries Roelvink lijkt altijd enorm vrolijk, maar wat veel mensen niet weten, is dat hij iedere dacht last heeft van een grote angst, dat vertelt hij aan De Nieuwe Revu.

Dries is namelijk enorm bang voor de dood. “Dat we op een gegeven moment allemaal dood zijn. Die gedachte vind ik zo erg. En dan krijg ik angstaanvallen. Zolang ik bezig ben, gaat het wel goed, maar dat verandert als ik niks om handen heb. Niet dat ik automatisch een paniekaanval krijg, maar dan denk ik vaak wel aan de vreselijkste dingen. Om mijn gedachten te verzetten, ga ik dan maar even lopen of zo. Het is niet voor niets dat ik elke keer onder mijn voet en op mijn hoofd tik als ik een ambulance zie rijden. Dat betekent namelijk dat je nooit in zo’n auto terechtkomt.”

Zijn angst gaat zelfs zo ver dat hij met SGP-leider Kees van der Staaij heeft gezeten om over de dood te praten. “Omdat hij voelde dat ik angst heb voor de dood en ermee worstel, nodigde hij me meteen uit om een keer naar Den Haag te komen. Zodat hij me kon uitleggen dat ik nergens bang voor hoef te zijn.”

Toch kwamen de twee er niet samen uit “Ik weet zeker: er is niks. Helemaal niks. Daarom kwam ik er ook niet uit met Van der Staaij. “Als je overlijdt, kom je in iets veel mooiers,” zei hij. Maar dat geloof ik niet. Nu wil ook Gert-Jan Segers van de ChristenUnie met mij in gesprek. Die uitnodiging neem ik wel aan, maar ik weet nu al dat hij me niet kan overtuigen”

Spijt

Dries vertelt in hetzelfde interview alweer spijt te hebben van zijn keuze om te stoppen met zijn column op NPO Radio 1. “Soms neem je iets te overhaast een beslissing. En dat besefte ik inderdaad op dat moment. Zoals Sven dat later ook had, hè? Toen we na afloop van ons bezoek aan Op1, waar we een dag voor mijn laatste column samen te gast waren, naar onze auto liepen, vroeg hij letterlijk of we wel de juiste beslissing hadden genomen”, vertelt hij aan De Nieuwe Revu.

Roelvink stopte hier vorige maand mee in goed overleg. Voor beide partijen voelde dit moment als een hoogtepunt, en Dries wilde niet dat luisteraars op een punt kwamen dat ze zouden denken ‘wat doet die Roelvink hier nog’. Kockelmann en de zanger houden wel de deur open voor een doorstart over een paar maanden, als blijkt de luisteraars de bijdragen van de zanger missen.