DWDD blikt terug op vijftien jaar muzikale hoogtepunten

De Wereld Draait Door is in de archieven gedoken. Het resultaat daarvan is vanaf maandag 6 juli tot en met vrijdag 10 juli te zien op NPO 1. Onder de titel De Wereld Spoelt Terug worden dan muzikale hoogtepunten uit de afgelopen vijftien jaar uitgezonden, maakte BNNVARA dinsdag bekend.

De eerste aflevering staat in het teken van Nederlandstalige optredens en komen artiesten als Ilse DeLange, Barry Hay en Anouk voorbij. De dag erna komen hoogtepunten uit muziekspecials van DWDD voorbij, zoals Peter en de wolf en de Abbey Road-medley van The Analogues. In de laatste drie uitzendingen wordt teruggeblikt op optredens van bands en artiesten uit Den Haag, het Eurovisiesongfestival en bijzondere muzikale samenwerkingen.

Aan De Wereld Draait Door kwam eind maart na vijftien jaar een einde. Presentator Matthijs van Nieuwkerk hield het voor gezien en daarom stopte het programma helemaal. Matthijs nam geen afscheid van de publieke omroep. Vanaf januari gaat de presentator een nieuw programma op zaterdag maken.