Sterren

Ex-verslaafde Ricardo (65) maakt diepe indruk in We Want More

De 65-jarige Ricardo verblufte vrijdagavond de jury en kijkers in We Want More. De ex-verslaafde had een zeer ontroerend verhaal te vertellen..

Ricardo raakte op jonge leeftijd verslaafd aan drugs. Toen hij pas 14 jaar was, kwam hij in aanraking met de heftige drug heroïne. Door de verslaving raakte hij alles kwijt: hij kwam op straat te staan. “Je wordt wantrouwig, angstig en paranoïde”, vertelt hij in het programma. Door de hulp van het Leger des Heils kwam Ricardo weer terug op het rechte pad. De medewerkers van het Leger Des Heils besloten hem op te geven voor het programma en met succes!

“Mensen denken misschien: die Ricardo heeft ze misschien niet allemaal op een rijtje, maar dat vind ik juist leuk. Want als ik dan iets gepresteerd heb, dan staan ze allemaal met hun mond vol tanden.” Mocht Ricardo winnen, dan wil hij graag zijn familie in Suriname opzoeken. Wanneer hij zijn versie van Zij Gelooft In Mij, inzet, staat iedereen met zijn mond vol tanden. Zelfs André Hazes is diep onder de indruk: “Ik heb vaak een hekel aan mensen die een nummer van mijn vader zingen. Ik doe het natuurlijk zelf ook want ik ben Hazes, maar heel veel mensen verkloten het. Maar jij bent echt een Surinaamse Hazes.”

Ook kijkers weten niet wat ze meemaken wanneer Ricardo begint met zingen. “Ongelooflijk lief mens Ricardo. Komt van heel diep”, schrijft een kijker op Twitter. “Wat een warme man die Ricardo, hij weet wat belangrijk is in het leven..”, schrijft iemand anders. “Holland Zingt Hazes heeft er een zanger bij wat mij betreft! Geweldig goed”, vindt iemand anders.

100.000 euro!

De eerste ronde bestaat uit zes afleveringen. De kandidaten moeten met hun optreden vier van de vijf juryleden overtuigen van hun zangtalent. Minstens vier juryleden moeten dus denken: we want MORE! Lukt het de kandidaten om alles te geven en de jury te overtuigen – tot de laatste noot? Vlammen tot het einde is belangrijk: vlak voor het eind van elk optreden mogen de juryleden hun stem namelijk nog intrekken!

Na zes afleveringen volgt de halve finale en slechts twaalf kandidaten halen de finale. Zij hebben nu de zware taak om de jury, 25 muziekexperts én de kijker thuis omver te blazen. Wie weet iedereen met zijn stem te ontroeren en te overtuigen? De derde plaats is 10.000 euro waard, de tweede 25.000… maar wie wint en gaat er uiteindelijk naar huis met 100.000 euro?

We Want More is een zangwedstrijd met heel diverse muziekstijlen en daardoor de meest uiteenlopende optredens. Er is dus voor ieder wat wils! Tien afleveringen lang knalt de beste muziek door de huiskamers in Nederland – een zeer welkome afleiding in deze tijd.

Voor de halve finale en finale geldt dat ze zijn geproduceerd volgens de richtlijnen van het Ministerie van Volksgezondheid en het RIVM. De eerste zes afleveringen van het programma zijn al eerder dit jaar opgenomen.