Sterren

Fred van Leer woest op minister van Economische Zaken

Fred van Leer is woedend. De uitspraken van de minister van Economische Zaken, Eric Wiebes, in het programma WNL op Zondag zijn bij Fred in het verkeerde keelgat geschoten. Op Instagram uit Fred zijn frustratie: “Ik sta echt op ontploffen!”

In het televisieprogramma sprak de minister over de huidige economische situatie in Nederland. Volgens hem hoeven zelfstandigen zonder personeel op dit moment niet te rekenen op extra financiële steun vanuit de overheid, nu het virus voet aan wal heeft gezet in Nederland. “Het zal voor heel veel ZZP’ers een teruggang in inkomsten betekenen. En dat is natuurlijk wel een beetje waar ondernemers voor hebben gekozen. Dit betekent niet dat we ze laten stikken (…) Er zijn bijstandsregelingen voor zelfstandigen, daarvoor moet je naar de gemeente. Ook daar hebben mensen recht op de basis sociale ondersteuning.” aldus Eric Wiebes. Op de vraag of er extra regelingen getroffen worden voor de zelfstandigen reageert de minister het volgende:  “De ZPP’ers zijn wel de groep die hebben gezegd: ik hoef geen vast dienstverband. (…) Het zijn mensen die zelfbewust dit risico hebben genomen”, aldus Eric Wiebes.

De uitspraken van de minister maken Fred boos: “Hoe kan je dit nu al gaan roepen …. mensen zijn bang , mensen zijn in paniek niemand weet hoe dit gaat lopen …. dan ben je niet iemand die snapt hoe het werkt ! Ik ook niet hoor maar ik ben een Rotterdamse straatkat en ik heb het niet over mezelf want heel eerlijk ik heb als ZZP r zo hard gewerkt de afgelopen 18 jaar dat ik een buffer heb … maar zoveel hard werkende mensen hebben dat niet ! Alsof wij geen belasting betalen ! Schaam je diep !!! Heel diep !”

De bovenstaande video plaatste Fred op Instagram en kan rekenen op tal van reacties. Zo reageert Selma van Dijk: “Wat een treurigheid, hoe kan je nou zoiets zeggen over hardwerkende ZZP-ers die nu zo getroffen worden.” Ook Rob Dekay laat zich uit in de commentsection onder de post: “Amen! wat een pannenkoek…”.