Sterren

Streep door huwelijk Guus en Manon?

Guus Meeuwis en zijn verloofde Manon Meijers beginnen langzamerhand te twijfelen of hun bruiloft dit jaar nog wel door kan gaan gezien de coronacrisis. “We hopen dat het doorgaat. Het wordt steeds spannender”, zegt Manon in een Instagram-video van Paul de Leeuw. “We hebben nog wel tijd”, vult Guus aan.

De zanger heeft hetzelfde probleem op werkgebied. Zo staan de Groots met een Zachte G-concerten deze zomer op losse schroeven, net als de clubtoer en het concert dat Guus in oktober in New York zou geven.

“Bij de concerten hebben we eigenlijk een beetje hetzelfde probleem”, zegt Guus. “Op 21 april is die persconferentie en zullen we weten wat kan. Je hebt natuurlijk wel je vermoedens maar voorlopig geldt: onzekerheid is nog steeds fijner dan de zekerheid om nu al te weten dat het niet doorgaat.”

Scenario’s

Guus is met zijn team wel allerlei scenario’s aan het voorbereiden. “Maar je bent nog steeds afhankelijk van wat de overheid gaat zeggen. Daar moeten we gewoon even op wachten. En die tijd hebben we in principe ook. Ik wil niets liever dat het doorgaat maar het moet wel veilig zijn. De gezondheid van alles en iedereen is het aller-, allerbelangrijkste. Dat staat voorop en aan de hand daarvan maken we de beslissing.”

Guus en Manon denken overigens corona achter de rug te hebben, al weten ze dat niet zeker. De twee waren aan het begin van de quarantaineperiode flink ziek. “Jij bent wel drie weken aan de beurt geweest”, aldus Guus tegen Manon. “Dat is ook de reden dat we in quarantaine zitten.”