Sterren

Ilse DeLange zingt voor Nederland bij Free European Song Contest

Tijdens de Free European Song Contest, het Duitse alternatief voor het Eurovisiesongfestival, wordt Nederland zaterdag vertegenwoordigd door Ilse DeLange. Dat is te zien op de website van de Duitse tv-zender Pro Sieben, de organisator van het liedjesfestijn.

Voor Ilse betekent het een weerzien met Conchita Wurst. Beiden waren op het songfestival in 2014 actief. Conchita ging er toen met het nummer Rise Like a Phoenix met de winst vandoor, terwijl Ilse samen met Waylon als The Common Linnets tweede werd met Calm After The Storm. Dit keer presenteert Conchita de show, samen met Steven Gätjen.

Op het moment dat eigenlijk de finale van het reguliere songfestival had moeten plaatsvinden, strijden vijftien landen in Keulen om de winst van het alternatieve songfestival. De show wordt niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland uitgezonden. Grote man achter het initiatief is de bekende presentator en komiek Stefan Raab. Hij deed zelf in 2000 mee aan het songfestival en organiseerde jarenlang een vergelijkbare wedstrijd voor de zestien Duitse deelstaten, de Bundesvision Song Contest.