Sterren

Inzamelingsactie Jandino passeert miljoen euro

De inzamelingsactie die Jandino Asporaat heeft opgezet om geld in te zamelen voor Curaçao, Aruba en Sint Maarten heeft de miljoen euro gepasseerd. Volgens omroep NTR stond de teller zaterdagavond nog op 770.000 euro, nu staat die op ruim een miljoen.

Jandino bedacht de actie voor de Antillen zelf. Zaterdagavond was er een speciale uitzending op NPO1 waarin onder andere geboden kon worden op privé saxofoonlessen van Candy Dulfer en een lunch met Ahmed Aboutaleb. Ook deden onder meer Dirk Kuijt, Jeroen Pauw, Edsilia Rombley, Churandy Martina, Najib Amhali en Trijntje Oosterhuis mee.

“Wat een ongelofelijke prestatie. Wij hebben laten zien dat we in staat zijn om in een korte tijd gezamenlijk bergen te verzetten. Trots op iedereen die een bijdrage heeft geleverd, klusjes heeft gedaan, eten heeft ingepakt, opgetreden, geld heeft gestort, of zelfs luisterend oor is geweest”, zegt Jandino.

Met de ingezamelde donaties worden voedselpakketten samengesteld en verdeeld over de bevolking. Doneren kan nog tot en met 25 mei.