Sterren

Johan Derksen schenkt helft salaris aan goede doelen

Johan Derksen gaat de helft van zijn salaris schenken aan twee goede doelen. Dat bevestigt hij vrijdag tegen BuzzE na eerdere berichtgeving van het AD. De Veronica Inside-analyticus is tot dit besluit gekomen omdat hij “niet wil overkomen als een zakkenvuller”.

Vrijdagmiddag werd bekend dat Veronica Inside in september weer gewoon in de oude samenstelling terugkeert op tv, dus met Wilfred Genee als presentator en René van der Gijp en Johan als analisten. Zelf waren de mannen het er donderdag nog over eens geworden dat ze dan maar met het programma zouden stoppen, maar dat kon niet.

Talpa-baas John de Mol had zich namelijk vrijdag met het gesprek tussen de drie heren over de toekomst van het programma bemoeid en had Johan verteld dat hij – ook al zou hij dat misschien hebben gewild – contractueel gezien niet kon stoppen met het programma. “Ik had geen keus”, aldus Johan. “Anders zou De Mol stappen ondernemen.”

Johan had volgens De Mol een contract dat hij uit moest dienen, maar om niet als “een zakkenvuller” over te komen heeft de analist besloten om de helft van zijn riante salaris te doneren aan het goede doel. Een deel gaat naar een hondenpension in Almere en een ander deel wordt geschonken aan Casper van Eijk, die onderzoek doet naar de bestrijding van alvleesklierkanker.

De drie VI-heren kregen ruzie na de veelbesproken laatste uitzending, waarin zij met elkaar en met anderen in gesprek gingen over racisme. Wilfred en Johan konden het niet met elkaar eens worden en René koos de kant van Johan.

Johan kreeg niet alleen bakken met kritiek over zich heen, maar kon ook rekenen op veel steun. Op Twitter is bijvoorbeeld de hashtag #teamJohanDerksen trending. Veel mensen vonden de kritiek overdreven of stelden dat de uitspraken van Derksen volledig uit zijn verband zijn gerukt.

(Bron video: Veronica Inside)